Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Should I just kill myself in a Gloomy Sunday or Don't let go, never give up, it's such a wonderful life?

Δεν μου καίγεται καρφί αν αυτό το τραγούδι έχει επηρεάσει την ζωή αλλα και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων...
Πρωτοτραγουδήθηκε απο την Billie Holiday αλλά επειδή το τέλος της ιστορίας που διηγείται ήταν ιδιαίτερα καταθλιπτικό και απαισιόδοξο η δισκογραφική της εταιρεία διαμαρτυρήθηκε και ως αποτέλεσμα άλλαξαν οι δύο τελευταίοι στίχοι του με σκοπό να γίνει πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.



Η Diamanda Galas είναι μια ελληνοαμερικανίδα, avan-garde καλλιτέχνιδα. Εκκεντρική, διαφορετική, με τρομερές φωνητικές δυνατότητες. Η δική της εκτέλεση μοιάζει πιο επίκαιρη απο ποτέ και δεν θυμίζει σε τίποτα την αρχική. Η Diamanda τραγουδάει το τραγούδι αυτό στην αρχική του μορφή, πριν δηλαδή γίνει η αλλαγή στους δύο τελευταίους στίχους.Το τραγoύδι αυτό έχει συνδεθεί με αρκετές αυτοκτονίες γι αυτό και αποκαλείται "The suicide song".

Μπορέι να προτιμούμε τραγούδια που μας κάνουν χαρούμενους και αισιόδοξους, ωστόσο η τέχνη νομίζω έχει αξία μόνο όταν αναπαριστά την πραγματική ζωή και η πραγματική ζωή έχει και μελαγχολία και απαισιοδοξία και τάσεις αυτοκτονίας. Καμιά φορά μάλιστα αυτές οι εκφάνσεις της ζωής είναι και οι πιο δημιουργικές.



Η ζωή ειναι μαγικά ποικιλόμορφη. Την μια στιγμή αισθάνομαι πως όλα καταρρέουν, και την άλλη στιγμή έτοιμη να τα χτίσω όλα απο την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: